Voorjaarsactiviteit 2005

2005 Voorjaarsactiviteit (Banner)

 

In en om ’s-Hertogenbosch

23 april 2005, ‘s-HERTOGENBOSCH – Was de aanvangstijd voor velen vorig jaar nog een bottleneck… nu kon er uitgeslapen worden. Tegen het middaguur, werd iedereen verwacht op het station van Den Bosch. Voor de meeste was dit echter geen probleem, aangezien er toch vroeg moest worden opgestaan om een oppas voor de kinderen te regelen.

De wandeling naar de stad met site-seeing elementen werd begonnen, maar toch werd al weer snel gevlucht naar één van de etablissementen “met volledige vergunning”. Hier werkten we een flinke kop soep met stokbrood weg alvorens wij naar boven werden gedirigeerd. Hierboven aangekomen werd een heus college gegeven over het heerlijke gerstenat. Van stout tot wit. Van Ale tot blond. Echter de bieren hadden allen één ding gemeen. We kregen er maar een half glaasje van! Toen er een biertje voorbij kwam met een wat Frans accent, werd ook terecht opgemerkt: “lekker biertje, alleen een beetje wijnig”. Nadat wij de zoveelste marketing prietpraat over het huismerk Dommelsch hadden aangehoord, vluchtten wij weer naar beneden. Hier konden wij onze echte mannelijkheid bewijzen door een goed biertje te tappen. De meeste slaagden hier wonderwel in. Er waren echter ook wat hilarische momenten te bespeuren, waarbij het breken van een glas het café vervulde van lachsalvo’s.

Vervolgens werden wij buiten op een step geplaatst om site-seeing Den Bosch te doen. Stond er normaal 2 uur voor dit festijn…, bij ons leek het wel Ren-je-rot met Martin Brosius. Deze snelheid deed het peloton dan ook breken in 2 groepen. Vandaar dat we ook een tussenstop moesten maken om niet te vroeg terug te zijn. ‘s-Hertogenbosch heeft mooie plekken, maar het lijkt me verstandig ze nog eens op ander tijstip rustig te gaan bekijken. Terug bij het café aangekomen had de kopgroep een lichte voorsprong bij het slachten van de heerlijke Bossche bollen.

Een aantal biertjes later was het tijd om naar het restaurant te gaan om een hapje te eten. De gemaakte reservering kon pas om half negen worden nagekomen, waardoor wij uitgemergeld aan tafel gingen. Na de heerlijke maaltijd vertrok iedereen weer langzaam naar huis.

Het was weer lachen. Op naar volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>