Voorjaarsactiviteit 2008

2008 Voorjaarsactiviteit (Banner)

 

Grotbiken Maastricht

26 april 2008, MAASTRICHT – Voor een deel van de (aspirant-)leden van Schoone Leij was de locatie van deze voorjaarsactiviteit een thuiswedstrijdje, maar voor de rest was het een hele reis om op de plaats van bestemming aan te komen. Want voor deze activiteit werden we aan de voet van de Cauberg verwacht.

Naar goed Limburg gebruik werden we daar verwelkomd met koffie en vla (of vlaai voor de noordelingen) en begon direct het bijpraten. Dit bijpraten begint zoals gewoonlijk met inventariseren wie momenteel waar zit (want echt werken kunnen we het bij de meeste van de Schoone Leij leden niet noemen, toch?). En vervolgens worden de privé zaken even gauw doorgenomen.

Toen iedereen was gearriveerd en de koffie met vlaai waren genuttigd werd de reis een klein stukje voort gezet, want de voet van de Cauberg was toch niet de plaats waar de activiteit plaats zou hebben. Naar een korte rit werd duidelijk dat er vandaag lekker zou worden afgedaald in de koele mergelgrotten van zuid-Limburg alwaar ge-grot-biked gaat worden.

Uit voorzorg werden in de grot de bouwhelmen tevoorschijn getoverd, om te voorkomen dat de mergel zou beschadigen door een kopstootje rechts of links, en mocht er een kettingloze fiets worden uitgezocht. Ja een kettingloze fiets, want de overbrenging voor een fiets in een mergelgrot schijnt via een cardanas te moeten plaatsvinden omdat ketting heel snel wegrotten.

Nadat de klim via de eindeloze wenteltrap ons weer aan de oppervlakte heeft gebracht werd er afgereisd naar Maastricht waar een lunch in een café aan het Vrijthof op de planning stond. Na de lunch werden aan de nieuwe leden de befaamde speldjes uitgereikt en was het officiële SchooneLeij programma afgesloten, maar werd er nog naar hartenlust op het Vrijthof genoten van de aanwezige voorjaarszon en het drankje dat daar uiteraard bij hoort waardoor de dag nog lang voorduurde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>