Voorjaarsactiviteit 2004

2004 Voorjaarsactiviteit (Banner)

 

Sk├╗tsjesilen in Koudum

24 april 2004, KOUDUM – Na eerst de nodige slapende gelden te hebben wakker gemaakt, deelde de organisatie tijdens de tweede ronde opnieuw een gevoelige tik uit door om 7 uur ‘s ochtends te verzamelen. De ‘remigranten’ uit het noorden des lands (Utrecht bezien door een Brabantse bril) konden een uurtje langer blijven liggen. Geslepen door de dagelijkse sleur bleek het voor de meerderheid van de 18 deelnemers geen probleem om ook op zaterdag dit ritme te handhaven.

Aangekomen in Utrecht werd het programma voor de dag onthuld en met voorzichtig enthousiasme ontvangen. Wellicht had dit te maken met de incubatietijd van Piet Paulusma’s weersvoorspelling, die tot het middaguur nodig had werkelijkheid te worden: Zon. Na twee bakken koffie was het tijd om de wilde baren te bezweren, al moest er opnieuw gewacht worden op een ander weerelement benodigd tijdens zeilen: juist, wind. Daartoe werd in nauw overleg met de Friese doorloper besloten op de motor naar Stavoren te varen om op het IJsselmeer wat wind op te pikken; Met succes overigens. Onderweg werden inmiddels al de nodige ervaringen uitgewisseld, evenals foute grappen…

Na de lunch op het skutsje werd koers gezet naar Workum, waar onder idyllische hardcore muziek een toilet bezoek kon worden genoten, met dank aan wat lokale gabbertjes. Vervolgens kon ook binnendoor op wind het kanaal richting het Heegermeer worden bedwongen en was het tijd om het bier tevoorschijn te toveren. Dat bier vond uiteindelijk ook weer zijn weg naar het Heegermeer, al ging het bij de een wat makkelijker dan bij de ander.

Weer terug in Koudum kon ter afsluiting worden aangeschoven voor de barbecue met borrel. Gezien de reacties van de deelnemers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag; iedereen heeft elkaar weer eens gesproken en ook was er de nodige interactie tussen de alumni en huidige studenten. Ik hoop dat we dit volgende jaar minstens kunnen evenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>